10 september 2011

Hase Trets

Afgelopen twee schoolweken is Bernd met de auto naar school geweest; de ochtendfile op de Waalbrug betekent meestal een verdubbeling van de reistijd. Er gaat natuurlijk niets boven zelf fietsen.

Na het uitproberen van de tandem, de Gazelle Cabby, en de elekrische scooter (achterop), hebben we uiteindelijk gekozen voor de Hase Trets. Een geweldige driewiel-ligfiets met 7 versnellingen; stabiel, stevig, hij trapt heel licht en er zijn veel mogelijkheden voor aanpassingen.  Bernd kan er zelfstandig mee de files omzeilen, we zijn in 15 minuten op school!

Als hij te moe wordt, kan de Hase Trets met een klikstang aan een andere fiets worden gekoppeld. Dan hebben we een soort tandem.

Maar voorlopig lijkt dat nog niet nodig: zondagochtend vroeg om 7.00 uur - terwijl iedereen in de wijk nog op een oor lag - fietste Bernd alweer door de wijk met zijn nieuwe fiets. Gonda en ik realiseerden ons gisteravond dat de laatste keer dat hij zelfstandig fietste bijna 3 maanden geleden was. Een investering in geluk.

6 opmerkingen:

 1. hee bernd, dat is ontzettend gaaf! daar wil ik ook wel eens op. helemaal goed een dikke vinger naar gemotoriseerd Nederland

  grt lars

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bernd, Gonda, Hans, Jan en Wieger,
  Een berichtje uit Apeldoorn om jullie te laten weten dat we jullie "volgen" op deze website maar geen mailadres hebben kunnen vinden. Wat een prachtige fiets zeg en goed dat je hiermee zelfstandig naar school kunt gaan.
  Keep on rolling zeggen we dan maar! Groeten, Marcel Langevoort & family.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Bernd,

  een te kekke fiets, die lekker snel gaat! Kunnen Jan en Wieger gaan trainen om jou bij te houden.
  groeten,
  Bert en Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Bernd

  Net gezien hoe geweldig je je fiets er uitziet!
  Lukt het je broers om je bij te houden ?

  Groetjes,

  Iepy (een verre tante)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee bernd,

  Mooie fiets,
  Zo ben je eerder op school dan de meeste op het Citadel :d

  Fijn dat je weer kan fietsen .

  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen