29 februari 2012

Spinning marathon

Zondag 4 maart fietsten Gonda, Jan en Wieger een uur mee met de 'spinning marathon' van het fietsteam Valsplat, in het sportcentrum Waalsport in onze wijk. Team Valsplat neemt deel aan de Alpe d'HuZes 2012.


Fietsteam Alpe d'HuZes

Team Valsplat is een groep Nijmeegse fietsers die deelneemt aan de Alpe d'HuZes 2012. Vals plat is een term uit de wielrensport, en staat voor het optisch bedrog van de rechte weg die toch licht stijgt. Als we naar school fietsen over de licht stijgende fietsbrug van de Waalsprong naar Nijmegen centrum, wanen we ons ook wel eens Valsplat-fietsers.

Maar de werkelijke ambitie van het fietsteam is het ZES KEER beklimmen van de berg Alpe 'D Huez met de fiets, om geld in te zamelen voor  wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van kankerbestrijding. Ze fietsen dus ook een beetje voor Bernd en zijn vader. Twee directe collega's van Gonda maken deel uit van het team Valsplat: Kitty en Anne-Marie. We voelen ons dan ook warm betrokken bij dit fantastische fietsteam.


Een uurtje meefietsen
Om deel te mogen nemen aan de Alpe d'HuZes moet je minimaal 20.000 euro aan sponsorgeld 'meenemen'. Het Team Valsplat bedacht daartoe ondermeer deze intensieve spinning marathon: nu kon iedereen even meefietsen met het team en daar was veel belangstelling voor. Gonda, Jan en Wieger fietsten ook een uur mee. Na een uur wordt er gewisseld, of nog een uur doorgefietst. Er zijn sportievelingen die de volle zes uur van de marathon met het fietsteam meespinden.


Spinning marathon met het fietsteam Valsplat

Geen opmerkingen: