17 mei 2012

Hoe is het met Bernd? (mei 2012)

Gelukkig lijkt Bernds gezondheid nog altijd redelijk stabiel te blijven. Hij schreef deze maand een verhaal, kocht een sabel met toebehoren en traint zijn beenspieren.


Een eigen schermoutfit
Iedere zaterdagochtend wordt er geschermd - best wel zwaar voor hem. Hij voert steeds korte gevechtjes en neemt dan even rust. Maar hij vindt het geweldig leuk om te doen.

Van al zijn verjaardagsgeld schafte Bernd een eigen schermoutfit aan: een sabel, een masker, een schermvest en een handschoen. Hij is rechts, maar het setje is linkshandig, want links is de kant waar hij de meeste kracht heeft. Een eigen outfit hebben is ook prettig omdat je op zaterdagochtend er heel vroeg bij moet zijn om een passend pak te bemachtigen; vaak lukt dat niet, omdat er veel schermers op 'vrij schermen' komen.

Nu is dat probleem verleden tijd, er kan zelfs bij mooi weer in de tuin geoefend worden. Dit voorjaar wordt de heg ultra kort gesnoeid, en durft geen kat het gras te betreden.Familieverraad
Afgelopen week heeft Bernd projectweek gehad: alle leerlingen werken de hele week aan een bepaald project, dat aan het eind van de week klaar moet zijn. Bernd had zich ingeschreven voor het project 'Schrijf een verhaal'. Het resultaat is de spannende thriller 'Familieverraad'.
Fragment 'Ontknoping', met een  speciale rol voor de kiwi

Iedere dag was hij hiervoor een hele ochtend op school aan het werk met een groep leerlingen. Aan het eind van de projectweek was hij dan ook heel erg moe - maar wel voldaan: hij sliep deze week beter dan ooit.Altijd een oplossing
Bernds buik zit hem steeds meer in de weg, en hij stoort zich aan het gewicht ervan. Al te lang rechtuit moeten lopen is lastig, hij wordt dan duizelig en raakt buiten adem. Maar - zoals Bernd is - hij laat het daar niet bij zitten: die verrekte buik mag nu eenmaal een gegeven zijn, hij vindt dat hij wel zijn beenspieren kan trainen om beter te kunnen lopen. Een goed idee, waar we natuurlijk aan meedoen.

Hoewel dat ook wat heeft van een roedel Schotse Hooglanders bezig met een rituele dans..


7 opmerkingen:

 1. Hé lieve Bernd, morgen weer beenspieroefeningen doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Bernd,

  svp filmpje toevoegen van rituele dans der Schotse hooglanders!!
  Alvast heel veel dank

  van die benieuwde Nienke uit Haarlem...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schotse Hooglander18 mei 2012 om 18:18

   Wij Laten Ons Natuurlijk Niet Filmen Bij Plechtige Bezigheden.
   Wat Denkt U Wel Niet!
   BOE.

   Verwijderen
  2. Ook niet als jullie eerst even stiekem oefenen??? Mwah. Dan doe ik het wel weer met mijn fantasie over genoemde plechtigheid...
   MVG FantasiaDorothea

   Verwijderen
  3. Schotse Hooglander22 mei 2012 om 06:56

   U Kunt Ons Ook Aantreffen Bij Geval, In Een Van De Natuurgebieden In Ons Land. Het Lijkt Op Suffen En Wat Grazen. Maar Vergis U Niet. Wij Zijn Dan Met Serieuze Zaken Bezig. Of Anders Er Over Aan Het Filosoferen.
   Een BOEGroet.

   Verwijderen
 3. He Bernd,

  Ik was even een weekendje weg en nu lees ik het spannende stuk uit je eigen geschreven verhaal. Ik zat er meteen helemaal in. Wat een zinsbouw wat een sterk spanningsgevoel. Ik ben een boekenworm en ben erg benieuwd naar de rest van het verhaal.Een schermpak voor jezelf, dat zal een goed oefenpak zijn ook voor je beenspiertrainingen.

  Bernd, je bent een kanjer! Het is me gelukt om wat zon naar jullie toe te sturen en succes met het schrijven van je nieuwe verhaal over Harrie Grasspriet.

  Lieve Groet,
  Kim Linders

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor het succes, ik zal misschien wel een kopie op i-bernd zetten, en ik ben ook heel blij met het schermpak. gisteren (20 mei) heb ik iemand anders dan mijn vader verslagen!!! al was diegene een paar jaar jonger.
   Veel boterblokjes toegewenst,
   Groetjes Genghis Kahn

   Verwijderen