26 mei 2012

Nijlpaard Harrie

In een bakoven op school is een nijlpaard gebakken.
Hij heet Harrie.


School
Harrie
Nijlpaard Harrie leverde Bernd een 7 op voor het vak Beeldende Vorming. Het gaat op school nog altijd goed met Bernd. Deze week voor de overhoring Engels een 7, vorige week zelfs een 10 voor Grieks.

Met het mooie weer proberen we zoveel mogelijk de fiets te nemen naar school, in elk geval voor de heenreis - dan is Bernd daar ook fit genoeg voor. Met de zon moeten we wel een beetje uitkijken: dexamethason maakt zijn huid dunner en de zon droogt zijn huid gauw uit. Maar daar zijn goede smeersels voor, zoals zonnebrandcreme met een hoge factor.


De dingen kunnen blijven doen die leuk zijn om te doen
Het lopen gaat met meer moeite, de kracht in zijn rechterbeen lijkt wat verder af te nemen. Het zou kunnen dat de ponsglioom in zijn hersenstam dit veroorzaakt; de testjes bij de specialist recentelijk lieten wat achteruitgang zien. Maar ook zijn toegenomen gewicht (door langdurig dexamethasongebruik) kan een rol spelen in het moeizamer lopen.

Bernd doet het liefst alles lopend, maar gebruikt nu toch vaker de rolstoel als hij langer met iets bezig is waarbij hij moet lopen of afwisselend zitten en opstaan. Bernd is praktisch ingesteld: hij vindt het vooral belangrijk de dingen te kunnen blijven doen die hij leuk vindt om te doen.Nekkussentje

Steuntje voor de nek
Het is in de loop van de dag moeilijker voor hem om lang zijn hoofd rechtop te houden. Het autoslaapkussentje dat we vorig jaar uit Edinburgh meenamen, blijkt hiervoor voorlopig een prima oplossing.Rechtervoet vast op de trapper
Op zijn ligfiets hebben we nu een gesp op de rechter trapper gemonteerd, met een elastiek voor zijn hiel: zijn voet zit daarmee goed vast op de trapper  en glijdt er niet meer vanaf onderweg.

Trappergesp
Nog leuker is het om naar school te gaan op de rug van Nijlpaard Harrie. Helaas mag Harrie niet in de fietsenstalling.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Bernd!

  Harrie ziet er ook echt uit als een Harrie.
  Daarom een uitstekende keuze wat betreft naam.
  Harrie ziet er daarnaast ook nog eens geweldig uit!.

  Groetjes Chantal uit Linne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mirjam Korstjens27 mei 2012 om 08:09

  Ha Berd
  Wat een mooie Harrie heb jij gecreëerd en wat een punten haal jij op school zeg die 10 voor grieks daar zullen de grieken vast trots op zijn ;-)
  Hou je een beetje van dit weer of is het al gauw wat te warm ? en hebben jullie al vakantie plannen want die komt nu echt al dichterbij?
  Geniet nog van de laatste weken school voor dit jaar en succes met je toetsen overhoringen of wat je dan ook mag hebben groetjes Mirjam Korstjens

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Bernd,

  Zag ik vanmorgen toch die reuze dino in mijn achtertuin snuffelen. Aangezien ik mijn achterbuurman niet echt een toffe gast vindt, heb ik snel alle komkommers die ik in onze reusachtige koelkast heb kunnen vinden met een enorme omhaal in zijn tuin gegooid en heb alle bakjes met pinda's gevuld en in onze tuin gezet. Wat denk je... ik helemaal bezweet... de sproeier aan en even afkoelen. Mooi dat die reuze dino ook last had van de warmte. Stond ik heerlijk te genieten van het koude water over mijn verhitte hoofd, mijn ogen gesloten, kijk ik met een tevreden glimlach opzij..... Recht in twee groene ogen van een mega reuze dino! Had je me niet even kunnen waarschuwen dat die dino wel van water houdt!?

  Groetjes, Kim Linders

  en lieve Bernd ik denk veel en vaak aan je. Ik zou willen dat ik je klachten zou kunnen wegnemen, wat zal je soms de balen en de schijt hebben aan die minister pons van drolzaken. Ik duim en hoop voor zo min mogelijk krachten. En ja wat zou ik graag willen dat ik kon toveren.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik bedoel natuurlijk dat ik duim en hoop op zo min mogelijk klachten! oeps

   groetjes Kim

   Verwijderen