10 april 2012

Hoe is het met Bernd? (april 2012)

Bernds situatie is nog altijd stabiel. De meeste last heeft hij van zijn grotere lichaam, een vervelende bijwerking van dexamethason. Maar ook daarover mag hij graag een grap maken.

Buikgroet
Je zou kunnen zeggen dat zijn postuur van Asterix meer richting Obelix is getransformeerd. Dat doet hij in stijl. Bukken en de eigen veters strikken is bijvoorbeeld lastig. Al te lang hier mee zitten is niet iets voor hem, hij bedacht liever een buikgroet - die ik hier niet goed kan omschrijven - maar die door ons allemaal is overgenomen. Humor is zijn favoriete sabel in de strijd.

Derde toetsweek
Hij is zijn derde toetsweek van dit jaar weer goed doorgekomen: Grieks een 8-min, Engels een 9,6 en voor Geschiedenis een 6. Niets om je voor te schamen. Voor het vak Techniek volgt hij de praktijkopdrachten, en verder doet hij nog altijd met plezier de opdrachten voor Beeldende Vorming.

Schoolgaan doet hem goed en nu het voorjaar is, gaat hij ook weer op de fiets - behalve als het regent.

Thuis
Al weken is hij met Gonda bezig met een puzzel van 5000 stukjes - die is bijna af. Op zijn kamer kweekt hij kerstomatenplantjes, en hij is begonnen met de boekenserie 'Game of Thrones', het eerste deel heeft hij net uit. De i-pad is altijd bij de hand, ook 's nachts. Hij houdt er niet van om niets te doen te hebben.

Sabel
Komende zaterdag is alweer de laatste introductieles schermen. Maar we mogen nog tot de zomer zelf blijven oefenen bij De 3-Musketiers. Bernds voorkeurwapen is de sabel - die is goed hanteerbaar en ook niet al te zwaar.

Rolstoel voor buiten
Bernd heeft een tweede rolstoel van de gemeente te leen gekregen, voor als we gaan wandelen. Deze stoel kan door ons geduwd worden als Bernd moe is en heeft grotere voorwielen: makkelijker bij obstakels als stoepranden en over klinkerweggetjes.

De neus van Cleopatra
Aan de nieuwe cavia gaf Bernd de naam Cleopatra - want ze heeft 'een heel bijzonder neusje' (uit: Asterix & Obelix en Cleopatra). Met Wieger knutselde hij een passend kasteel voor haar in het hok (zie foto), waar Cleopatra graag in verblijft. Gelukkig laat ze zich steeds vaker aan het gepeupel zien,  - zeker als er wat te eten te halen is.

Maar voor paparazzi met foto-camera's verbergt ze zich liever....

Het neusfragment uit Asterix & Obelix en 'Cleopatra'

3 opmerkingen:

 1. Hoi Bernd,

  hier de mama van Amber! Kun je je degen ook even naar haar sturen, misschien dat we haar "bolletje"dan een beetje in toom kunnen houden! En die buikgroet, ken ik wel... Ha ha dat deden Léon en ik ook toen ik zwanger was, en dat is zeker HUMOR... boing!!

  Groetjes, Rialda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bernd,
  Wat een gaaf kasteel voor Cleopatra! Daar is onze Puk wel jaloers op... En wat een naam op stand Cleopatra, ja daar hoort wel zo'n bijzonder huis bij, dan zou ik ook mijn neus opsteken voor de camera en er alleen uit komen als ik iets lekker ruik, hihi.
  Kersttomaatjes kweken, zijn die groen in plaats van rood of wit haha.

  Ik heb met Job laatst een start gemaakt met een puzzel van 500 stukjes, maar toen we rand aan het maken waren, gaven wij het al op, schaam schaam... Geduld hebben Job en ik niet zo geloof ik, man als ik dan denk aan jullie 5000. Maken jullie een foto als de puzzel klaar is.

  Ik doe hard mijn best om wat zon jullie kant op te sturen, maar het wil nog niet zo hard lukken, het lijkt soms wel herfst, de kou en regendruppels. Maar de bomen staan al wel hier en daar in bloei en ons gras is zo groen dat het bijna kunstgras lijkt.

  Bernd, je kan trots zijn op die mooie cijfers op school. Je bent een echte doorzetter, een diepe buiging voor jou.

  Groeten Kim Linders

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel, ik ben zelf ook nog al trots op mijn cijfers. En veel doorzettingsvermogen gewenst voor jullie puzzel. En er zitten helaas nog geen tomaten, groen, wit, rood of bruin aan de planten.

  Groetjes, Bernd

  BeantwoordenVerwijderen