29 maart 2012

Geen Hagrid

Uit de poll bleek de naam Hagrid het vaakst aangevinkt (Plasterk werd weer tweede). Maar ons beestje was niet zo'n sterke reuzen-compaan als Hagrid uit de Harry Potterboeken.


Een beetje schuchter?
 krachtvoer, prednison, vitamine C
Helaas bleek het niet een heel jong caviaatje te zijn, maar een al wat ouder beestje met vermoedelijk scheurbuik door voedselgebrek en verlammingsverschijnselen. Dat hij stilzat was dus niet zozeer schuchterheid, maar hij kon niet anders. En dat hij klein was, was niet omdat hij jong was maar ernstig ondervoed.

Er was duidelijk niet goed voor hem gezorgd in de dierenwinkel. Omdat Bernd toch al wat gehecht was geraakt aan het beestje hebben we hem niet terug gebracht, maar de dierenarts bezocht. Met prednison, extra vitamine C en krachtvoer van de dierenarts hebben we het dier nog bijna twee weken in leven gehouden, maar hij heeft het uiteindelijk niet gehaald.

De absurde wegen van het lot - uitgerekend Bernd moest dit nu weer overkomen. De dierenhandelaar probeerde ons onhandig tevreden te stellen met een tegoedbon, natuurlijk alleen te besteden bij hem. Wat een sukkel. Hij moet gewoon beter voor zijn beesten zorgen, hebben we hem gezegd.


We hebben - elders - toch maar weer een nieuw caviaatje gekocht, een wel goed verzorgd diertje. Ditmaal een dame, dus Hagrid kunnen we haar niet noemen. 

12 opmerkingen:

 1. nou we hebben een nieuwe naam verzonnen wat dacht je van
  Ha-grietje is ook leuk toch ??

  groet Léon Rialda Amber&Jurriën

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hans (vader van Bernd)29 maart 2012 om 13:51

   Hahaha!
   Ha-Grietje, dat ziet er ook wel een beetje uit als een ingekorte versie van 'Hans en Grietje'. Ik weet niet of Gonda met dit idee instemt...

   Groet, Hans.

   Verwijderen
 2. jaaaa maar zo hadden we het niet bedacht we dachten aan vrouwlijke versie van hagrid haha anders Ragonda mischien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hans (vader van Bernd)29 maart 2012 om 18:11

   Zeker ook een goede naam. Bernd moet maar kiezen.
   Hoop dat in Putten de lentezon schijnt voor jullie. Groet.

   Verwijderen
 3. Wat sneu om zo'n beestje maar zo kort bij je te mogen hebben.
  Gelukkig heb je vanmiddag wel een fijne dag gehad met je klas.
  Volgens Roald waren de pannenkoeken wat klein, maar wel lekker!

  We zullen nog eens een nachtje slapen over een goede naam.
  Deze ziet er aardig uit als een echte rockster met ruig haar!
  Houden wij wel van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Bernd, Amber & Jurriën willen jou ontzettend bedanken voor de mooie kaart en de leuke kadootjes ,Hans en Gonda fijn dat we met elkaar hebben gesproken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Bernd en de rest van de familie,
  Jeetje wat vervelend van de kleine cavia. Ja ik begrijp dat jullie die dierenwinkel flink hebben aangesproken.
  Deze andere cavia is wel een schatje zeg, de naam kruimel komt bij mij meteen naar boven. Ben benieuwd naar welke naam hij gaat krijgen, of is het een zij?
  Bernd, een 8 voor Grieks, goede punten heb jij man! En dan kaasfondu, ehw, getver. Dat lijkt mij niet lekker, doe mij maar chocoladefondu, haha.

  Ik hoop dat deze schattige cavia van spelletjes houdt, dus op naar de paprika in de wcrol.
  Groetjes,
  Kim linders

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He Bernd,

  Een boek van 787 blz... dat is veel. Best knap dat een schrijver zo een lang verhaal kan verzinnen. Of was het een Grieks-Nederlands woordenboek, haha.
  Een kasteel voor de cavia, is de cavia al de weg kwijt geweest in het gebouw of kon de heerlijke geur van verse paprika hem wel verleiden?
  Nou veel succes en plezier weer op school en tot blogs!

  Groet,
  Kim Linders
  ps. ik ben wel benieuwd of er nog een konijnenhok op je hoofd is gevallen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Kim,
  Nee, het boek was 'game of thrones' 'strijd der koningen' van George R.R. Martin. De cavia is de weg nog niet kwijtgeraakt al heeft zij wel een slechte recensie gegeven over het sanitair. En gelukkig is er geen konijnenhok op mijn hoofd gevallen.

  groetjes Bernd

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Bernd,
  Welke koning heeft de strijd gewonnen, hoef ik niet het hele boek door te ploeteren :)
  Ja en een slechte recensie.... misschien een keer het geweldige kasteel luchten haha. Ik dacht dat cavia droge keutels leggen die blaas je zo weg en als je geluk hebt eet je cavia er nog een paar zelf op, kan geen kwaad heb ik in boekjes over de cavia gelezen. Job heeft zijn spreekbeurt over de cavia gedaan en we zijn nog een paar nieuwe dingen te weet gekomen, waaronder dat cavia's weleens hun eigen poep consumeren. Mmm dat zou ik zelf toch niet zo snel doen, ik zie mezelf al op de wc zitten met mes en vork.....

  Gelukkig geen konijnenhok...misschien regent het morgen wel gehaktballen.

  He Bernd en de rest van de familie, fijne avond, ik zal vanavond je moeder op de cursus gezelschap houden. Ik stuur jullie zonnestralen (al is dat wel lastig met al die regen)!

  groetjes, Kim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn nog 4 delen van het boek, allemaal even dik, dus wie koning wordt weet ik nog niet. en ETEN CAVIAS HUN EIGEN POEP!?! het lijkt me inderdaad niet verstandig om het zelf uit te proberen. Misschien regent het morgen wel tomaten of komkommers. Jij ook zonnestralen toegewenst. En bedankt dat je op elk bericht als (een van) de eerste reactie geeft.

   Groetjes, Bernd de tafel

   Verwijderen
  2. Bernd,

   Ik geef graag reacties! Via je blog kan ik een beetje meelezen hoe het met je gaat. Ik volg je en leef met jou en je familie mee...Naast de serieuze dingen af en toe een vleugje humor en een beetje steun. Dat is het weinige dat ik kan betekenen.
   Nou op naar de komkommer regendag of misschien wel caviakeutels, hihi. Nu ga ik rennen om op tijd op de cursus te zijn.

   Groetjes, Kim

   Verwijderen