25 september 2012

Harrie in brons (deel 2)

Vandaag was Bernd op bezoek bij Daan, de bronsgieter van 'De Olifant', om het tussenresultaat te keuren: Harrie Wax.

Maar eerst: hoe is het nu met Bernd?
Een longembolie is niet niks: Bernd is gauw kortademig, en zijn conditie laat niet veel toe qua inspanning.

Hij zit noodgedwongen de hele dag in zijn rolstoel. 's Ochtends stapt hij er nog wel eens uit om een stukje in huis te lopen. Hij heeft voor het rustig houden van zijn ademhaling toch weer morfinepleisters nodig.

Comfort beensteunen
voor de R82 Cougar
In zijn rolstoel vermaakt hij zich met gamen op zijn onafscheidelijke ipad, of hij bouwt met tafeltjes om zich heen aan een van zijn houten constructies. Als het goed weer is wandelen we een rondje in de wijk, en bij slecht weer kijken we een aflevering van een DVD serie.

Beensteunen
Sinds vorige week heeft Bernd nieuwe beensteunen aan zijn stoel die omhoog kunnen met een gasveer. Van dat vele rolstoelzitten kreeg hij dikke benen en voeten (vocht gaat naar het diepste punt). Het is veel  beter om ze hoog te houden, en dat kan nu heel makkelijk en comfortabel.


The making of Harrie Wax
Harrie het nijlpaard verbleef 10 dagen bij 'De Olifant'. Hij maakte mee dat hij helemaal met siliconen ingesmeerd werd. Na het drogen ging hij met zijn siliconenpak aan in het gips. Harrie mocht er pas weer uit op het moment dat de mal van gips droog en hard was. Het siliconen pak bleef in het gips achter, voor het maken van zijn tijdelijke compaan Harrie Wax.

Vandaag waren we weer op bezoek bij Daan, de bronsgieter van 'De Olifant', om de tussenstap in was te 'keuren'.


De was wordt in de
achtergebleven ruimte gegoten, 

en moet dan hard worden.
Harrie Wax mag eruit


De twee Harries
Harrie Wax wordt gekeurd

Volgende keer bronsgieten
Over ruim een week zal Harrie Wax plaats moeten maken voor de versie in brons. Van verschillende mensen hebben we al gehoord dat het gieten spectaculair is om te zien. 

De bronsgieters dragen beschermende kleding tegen de hitte en vanwege de giftige metaaldampen zullen we op veilige afstand het gieten meemaken. Wordt vervolgd.


2 opmerkingen:

 1. He Bernd,

  Wat vervelend en enorm rot dat je weer benauwder wordt. Iedere keer weer een ongemak erbij, pittig. Wat fijn dat je een Ipad hebt wat je afleiding geeft en dat je een bezoek hebt kunnen brengen aan school voor de foto! Ook het bronspoces van Harrie is wel een ervaring. Grappig dat Harrie 2, Harrie 1 in de ogen kan kijken.

  Een warme groet voor jullie allemaal,

  Kim Linders

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo crea Bernd,

  Wat indrukwekkend hè? dat hele bronsgebeuren met positieve, negatieve, positieve, negatieve ....nu ben ik de draad kwijt, vormen. Ik heb het zelf ook een paar keer meebeleefd en verheug je maar vast op een spannend spektakel!!!
  Met plakken van harde was kun je trouwens ook bouwen.. wist je dat? Je hebt al een erg indrukwekkende verzameling aangelegd. Chapeau hoor!

  Groetjes
  Ans Janssen

  BeantwoordenVerwijderen