7 september 2012

Bernds vrijheidsbeeld

We zijn inmiddels drie weken verder, sinds Bernd wegens benauwdheidsproblemen naar het ziekenhuis moest. Hoe is het nu met hem, en wat doet hij eigenlijk de hele dag?Zonder pleisters
Bernd gaat voorlopig nog niet naar school, dat laat zijn kracht en energie nog niet toe. Misschien wordt dat nog wel beter: hij is al bijna een week zonder morfinepleisters en dat lijkt goed te gaan. Ook de vervelende bijwerkingen nemen daardoor af.

Als je niet naar school gaat heb je wel heel veel vrije tijd. Bernd stelt zich ten doel elke dag een houten constructie te bouwen. Inmiddels hebben we er al 15 staan. Vrijheid is vooral leuk als je er iets mee doet.

Liberty Statue
Bernds bouwwerk van vandaag is het vrijheidsbeeld, het Liberty Statue, aan de  New York Bay. Het staat symbool voor het welkom heten van iedereen: terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten.  Wie na de verkiezingen van 6 november deze gastvrijheid gaat vormgeven in crisistijd, is een spannende strijd tussen de kandidaten Obama en Romney.

En in Nederland strijden Rutte en Samsom, of misschien toch weer Roemer of Wilders, om het gewilde torenkamertje. Daar heb je het beste uitzicht over de Hofvijver.

Ongevraagd advies
Na 12 september klopt iemand op de deur van het torentje. "De informateur met de opdracht", denkt de nog in overwinningsroes verkerende lijsttrekker. Hij laat een onbekende jonge man in een rolstoel binnen. "Geachte premier, mijn naam is Bernd".

Hij schudt de hand van de premier met links."Geen politiek statement" grapt hij. "Mijn rechterhand doet het niet zo goed". Om de stilliggende rechterpols zit een rood bandje waarop staat 'Opgeven is geen optie'.

"Ik ben uw ongevraagd adviseur. U kent mij waarschijnlijk niet maar ik heb veel ervaring met het in elkaar zetten van uiteenlopende constructies. Mijn ongevraagd maar dringend advies aan u zou zijn: Formeer een stevig houten kabinet dat niet na een of twee jaar als een kaartenhuis in elkaar zakt.
Dat zal niet makkelijk zijn, maar om u een impressie te geven, excellentie...". De ongevraagd adviseur begint te bouwen...
Zo doe je dat dus

4 opmerkingen:

 1. chantal, mama van *Bo en Kess8 september 2012 om 18:52

  Hoi Bernd,

  Knap staaltje bouwkunst hoor, mijn complimenten!
  Als je alle mogelijke bouwwerken al een keer hebt gemaakt en je bent genoodzaakt om ze dubbel te gaan maken dan is het misschien een idee om ze te gaan verkopen voor een goed doel.
  Maar voorlopig zul je nog wel genoeg verschillende exemplaren hebben om te maken denk ik.
  Veel bouwplezier!!!!!!!!
  Fijn ook dat je nu zonder morfinepleisters kunt.

  Groetjes van Chantal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bernd en familie,

  Wat een bouwwerken, ik kan me voorstellen dat ieder pakket een uitdaging is en dat ermee stoppen dan lastig is. Afbreken is een goede optie Chantal en uiteraard weer opbouwen. Ik wil wel een bod op een kunstwerk doen!
  Hans wat kun jij de dingen op een mooie en inspirerende manier schrijven. Ook de politieke zaken. Ik ben benieuwd wat de uitslag morgen zal zijn....'

  Een lieve groet voor jullie allemaal!
  Kim Linders

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Bernd !

  Wauw wat knap dat je al die mooie kunstwerken van hout maakt! Ze zijn echt supermooi !
  Hoe gaat het verder met je?

  Bij ons beginnen we binnenkort weer aan de Q, dus veel leren !
  We missen je heel erg, kom je weer een keer langs?

  Groetjes,
  Fenna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo Bernd,

  Wooh echt heel mooi en creatief.

  gr.tom

  BeantwoordenVerwijderen