3 oktober 2012

Eindelijk weer zelf scheuren

Vandaag bezorgde Welzorg Bernds elektrische rolstoel voor buiten: de Invacare Typhoon, een midwheeler. Nu kan hij weer helemaal zelf vooruit.


Rolstoelafhankelijk
Vorig jaar kon hij nog buiten fietsen met zijn Hase Trets driewiel-ligfiets. Maar toen werd de tumor weer actief: sinds juni is fietsen voor Bernd geen optie meer: hij heeft te weinig kracht en energie om de trappers voort te bewegen, bovendien kan hij niet zo diep meer zitten als je op een ligfiets moet doen. Hij zit dagelijks in zijn rolstoel en is afhankelijk van zijn familieleden om vooruit geduwd te worden. Niks voor Bernd.

Zelf rijden
Welzorg had een geweldige midwheeler in het rolstoeldepot staan: een Invacare Typhoon. Midwheeler betekent dat de aandrijving op de middelste wielen is: je kunt daardoor hele kleine bochtjes draaien. Maar het leukst is natuurlijk dat Bernd nu weer zelfstandig buiten zich kan voortbewegen; naar de bakker, over de fietsbrug naar de stad. Scheuren maar.

Vandaag werd die Typhoon midwheeler gebracht. Bernd heeft er een proefrit mee gereden, en was alleen met hard rennen bij te houden. Het is een supergaaf ding.

Fotoimpressie:
Even proberen...


Hoe zit die bediening precies...

Scheuren maar

3 opmerkingen:

 1. Hey bernd,

  Volgensmij ben je straks niet meer bij te houden als je eenmaal het turbo knopje hebt gevonden!
  Heb je trouwens het boek al gelezen die ik je in de vakantie heb gegeven?

  groetjes tom

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bernd,
  Wat fijn dat je nu lekker alleen naar buiten kan gaan.
  Ik zou je vader vragen of hij er geen afdakje boven kan maken, dan kun je ten alle tijden zelf boodschappen doen,kunnen ze jou nog wel bij benen? of mooeten zij nu ook nog aan fitnisch doen.
  groeten uit Apeldoorn
  tante Riek en ome Luuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Bernd en familie,

  Wat goed dat je nu zelf je rolstoel kan besturen. Dingen zelf doen, zo knap hoe je daar samen met je familie toch iedere keer weer plannen voor bedenkt en oplossingen op vindt. Scheuren maar zou ik zeggen!

  Liefs vanuit Malden Kim

  BeantwoordenVerwijderen