17 juni 2013

9000 euro voor Stichting Semmy

De sponsorloop 'Project Harrie - hardlopen voor Bernd' die op 23 april gehouden werd in het Kronenburgerpark, heeft 8852,45 euro opgeleverd. Het bedrag zal waarschijnlijk nog oplopen tot boven de 9000 euro.


Maandag 10 juni
De leerlingen van klas 2C van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen, de klas van Bernd, nodigden een vertegenwoordiger uit van Stichting Semmy op maandag 10 juni j.l. om het bijeengelopen bedrag te overhandigen. Alle leerlingen van de eerste en tweede jaarlaag waren aanwezig. 


De heer Ger Mesken, die zelf een aantal jaren terug een kleinzoon verloor aan dezelfde ziekte als waar Bernd aan leed, mocht als vertegenwoordiger van Stichting Semmy de cheque van klas 2C overhandigd krijgen. "Ik wist niet wat ik kon verwachten", vertelde hij me later, "maar dit was een geweldig bedrag." Het bedrag zal waarschijnlijk nog oplopen tot boven de 9000 euro, wist de klas te melden. We zijn dan ook ontzettend trots op alle leerlingen die hebben hardgelopen, en in het bijzonder op de klasgenoten van Bernd die Project Harrie bedachten en organiseerden.


Zondag 16 juni
Gisteren, op de familiedag van Stichting Semmy, hebben we met Ger Mesken de cheque doorgegeven aan de VU-onderzoeksgroep van prof. dr. Gert-Jan Kaspers. 

Het bedrag is meer dan welkom, want onderzoek is kostbaar. De grote kankerfondsen zoals KWF en Kika zijn erg terughoudend in het investeren in onderzoek waar nog niet onmiddellijk aansprekende resultaten zijn te verwachten. Het geld moet daarom nu voor een belangrijk deel met de acties van Stichting Semmy worden opgebracht. 

Stichting Semmy bestaat uit vrijwilligers, veelal ouders die een (klein)kind aan een ponsglioom zijn verloren. De stichting heeft zich met de onderzoeksgroep aan de VU verbonden, en brengt circa 300.000 euro per jaar op met kleine en grote acties. De stichting is daarom erg belangrijk voor de groep van prof. Kaspers. 


Het is een mooie gedachte dat Bernds klas financieel bijgedragen heeft aan ondermeer het laboratoriumonderzoek met Bernds hersencellen. Laten we hopen dat daar iets goeds uit voortkomt, voor de kinderen die nu en in de toekomst deze ziekte overkomt.

vlnr John Emmerik, oprichter Stichting Semmy, Gonda en ik,
Ger Mesken, Gert-Jan Kaspers van de VU.


UPDATE 25 juni:
Het bedrag voor Project Harrie liep inderdaad nog verder op, tot 9237,60 euro.
Een heel mooi resultaat.2 opmerkingen:

 1. Wat prachtig om te lezen dat er nog zoveel goeds kan komen uit een voor jullie afschuwelijke gebeurtenis !
  In gedachte ben ik nog vaak bij jullie !!!
  Groeten Mirjam Korstjens

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ger en Marie Mesken27 juni 2013 om 22:05

  Wat een mooi resultaat is het tenslotte geworden, om trots op te zijn. Zo zie maar dat je met z'n allen tot iets groots in staat bent.
  Vr. Gr. Ger en Marie Mesken

  BeantwoordenVerwijderen