16 november 2011

Hoe is het met Bernd ? (nov 2011)

Bernds gezondheid is sinds de zomervakantie stabiel. Hij is gewend aan zijn lichte handicaps, en kan met veel handigheid toch praktisch alles zelf doen. Op school doet hij het meer dan uitstekend.


Bernds fiets gekoppeld
Vandaag hebben we uitgeprobeerd hoe het fietst als Bernds ligfiets gekoppeld is aan een andere fiets, zodat je een soort tandem hebt. Ideaal voor Bernd om tussendoor even te kunnen uitrusten als hij te moe is om te trappen.

De constructie is heel geschikt voor snelle fietsen, en we halen dan ook bijna iedereen in.

Bernds ligfiets gekoppeld aan mijn achteras.
Kei leuk.


Schoolresultaten
Op school gaat het meer dan goed: de eerste Q-week in de week voor de herfstvakantie (waarin alle leerstof van de zomer tot en met de herfst getoetst werd), heeft hij achter de rug. Zijn cijfers waren:
 • een 6,7 voor Biologie
 • een 7,2 voor Engels 
 • een 8,5 voor Geschiedenis 
 • een 10 voor Grieks.
Huh, Grieks?
Ja, die geheimtaal blijft hem boeien. Vandaag haalde hij voor een tussentijdse schriftelijke overhoring nog eens een 10+ voor Grieks erbij (hij had alles goed, de plus betekent dat hij ook nog de bonusvraag goed had).

We vermoeden dat Bernd hiermee onderzoek doet: met heel veel Grieks probeert hij de ponsglioom in een ernstige recessie te brengen, met een krimpsituatie tot gevolg. De Grieken zelf is dat immers ook gelukt dit jaar.

(U kunt uw bijdrage voor dit wetenschappelijk onderzoek storten bij de onderstaande bank...)

BankierRolstoel
Gisteren is de rolstoel voor Bernd gebracht. We hebben uiteindelijk met 'Welzorg' afgesproken dat we steeds een rolstoel uit hun depot lenen die past bij wat Bernd op dat moment nodig heeft. De eerdere rolstoel zou nieuw besteld worden, met veel comfortaanpassingen en extra hulpmiddelen. Maar met al die voorbereide voorzieningen werd dat ook een veel te zware stoel: hij zou goeddeels afhankelijk van een ander zijn om vooruit te kunnen. Dat is niet de bedoeling. Kwaliteit van leven betekent voor Bernd vooral dat hij zoveel mogelijk zelfstandigheid behoudt.

In het depot van gebruikte rolstoelen van de gemeente stond een fraaie lichte en sportieve stoel in zijn maat. Hij kon er meteen mee draaien en rijden.
Dat is het betere werk.

Als hij iets anders nodig heeft in de toekomst, wisselen we deze om voor een andere. De gemeente werkt er vanzelfsprekend graag aan mee: we kunnen zelfs een tweede rolstoel uit het depot gebruiken, die we op school kunnen neerzetten. Heel handig dat dat kan wanneer hij dat wil.

Bernd in actie met zijn eigen superlichte sportstoel:
6 opmerkingen:

 1. De gemiddelde score op de toets van BIO was 7.0 dus... 6.7 is best goed.
  Bernd Βηρνδ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gescoord Bernd!
  Enne Grieks? Heel begrijpelijk...maar voor mij is het geheimtaal ( daarom vind je het volgens mij ook zo cool)
  groeten van je on-grieks-geletterde tante.......
  Nienke
  ps: goeie rolstoel. Mijn voorkeur zou ook uitgaan naar rood.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He Bernd,

  Wat een mooie cijferlijst! Daar kun je wel U tegen zeggen. En wat dat Grieks betreft, ik snap niet dat je daar wijs uitkomt.

  De rolstoel ziet er wel flitsend uit, ik denk dat je daar wel wat mooie moves mee kan maken.

  Groetjes Kim Linders (ps hoe zeg je groetjes in het grieks? Kun je via het blog niet wat griekse kennis delen.....)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. he Bernd, gaat het goed? ik wist helemaal niet dat je een 10 had gehaald. ik zelf had een 7 of zoiets. maar een 10 is echt super goed!
  veel groetjes van je klasgenoot Dominique.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Bernd,
  Het zieter knap stoer uit met die rolstoel, hartstikke goed dat je zoveel zelf doet! Ik ben je tante met een Griekse naam : Christonika (en jij weet natuurlijk dat dit 'de overwinning is aan Christus' betekent), zo'n nakomer, in de oorlog geboren, snap je. En daarom snap ik ook heel goed dat je Grieks zo leuk vind! De mythologie is trouwens ook enorm spannend en gek soms.
  Groetjes, tante Stoni/Christonika

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel gaaf dat je met zo'n fiets naar school kan gaan.
  En dan die cijferlijst van jou, geweldig toch.
  groetjes van tante Riek en ome Luuk

  BeantwoordenVerwijderen