8 december 2011

Paling onder de kerstboom

Wat gaan we doen met de kerst? Bernd heeft al een culinair idee op het krijtbord gezet, na een smakelijk geschenk van een goede vriend:Keukengeheimen
We aten een keer echt gerookte paling in Denemarken. Het is een delicatesse. Als Bernd eenmaal de keuken heeft ingenomen, bewaakt hij deze meestal met ferme hand; recentelijk maakten we deze besliste handelswijze nog mee tijdens het kookfeest van tante Nienke, in een tapasrestaurant in Haarlem...
Hmm, wat is dat voor pannetje?
Geen pottekijkers in de keuken!


Er zit niets anders op dan ons te laten verrassen met een Berndgerecht van geheime receptuur voor de kerstdagen (of al eerder, want waarom zolang wachten...)


UPDATE 10 dec, lunch: de paling heeft de kerst niet gehaald, want inmiddels verorberd. Gonda, Jan en Wieger aten de paling op een pistoletje met mierikswortelsaus en komkommer, Hans vond 'm heerlijk met mosterd-dillesaus, en Bernd gaf de voorkeur aan pure paling op een maisbroodje. Of de paling zelf ook nog een voorkeur had zullen we nooit weten.

3 opmerkingen:

  1. Hoi allemaal,

    Ik ben wel erg nieuwsgierig naar het Berndgerecht wat het gaat worden.. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik niet zo dol ben op die glibberige vissoort. Ik heb er nog nooit iets lekkers mee gegeten, maar misschien is het recept van Bernd wel een aanrader.

    Palinggroet,
    Kim Linders

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De paling was heerlijk, we hebben lekker broodje paling gegeten. Persoonlijk vind ik het wel lekker hoor.

    Bernd de 2de

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je ziet er anders uit maar zo te lezen heb je het heel erg leuk en kun je goed koken

    BeantwoordenVerwijderen