15 december 2011

Hoe is het met Bernd? (december 2011)

Vorige week is Bernd op school gestruikeld en hard gevallen op zijn knie; een flinke schaafwond.


Even de rolstoel gebruiken
Juist die goeie knie
Omdat het de knie van zijn goede been was (hij heeft krachtverlies in zijn rechterarm en -been, en dit was zijn linkerknie), liep hij moeilijker. Vrijdag en maandagochtend is hij daarom voor het eerst in de rolstoel naar school geweest. Wel spannend - 'Ik zie er dan zo ziek uit', vond hij. Maar de klas reageerde er goed op. Het is dan ook wel een mooie rolstoel die hij heeft. En Bernd is er heel handig mee.

Zijn knie herstelt goed, hij kan alweer sinds maandagmiddag de rolstoel thuis laten. Straks kunnen we ook weer op de fiets naar school.

Kerst en nieuwjaar
Geen van allen zijn we enorm in de stemming voor de feestdagen van december. We sluiten een zwaar jaar af, en zien op tegen een heel onzeker nieuw jaar. Even gedacht om weg te gaan deze dagen, naar een zonnig oord, of met een gehuurde camper naar een mooie Europese stad. Maar vooral de jongens willen oud-en-nieuw met de traditionele oliebollen en appelflappen van oma en opa niet missen. Dat is misschien het beste, de gewone dingen blijven doen. We bedenken nog wel wat uitstapjes dichterbij voor de kerstvakantie.

Toch ook maar een kerstboom gekocht dus, bij een fietsenmaker in Arnhem.

Gonda koopt ieder jaar wel wat nieuws voor in de boom, en dit jaar vond ze een kerstengeltje. Helaas bleek die ook een zere knie te hebben.

3 opmerkingen:

 1. Lieve allemaal,
  Ik snap helemaal dat de feestdagen helemaal dubbel voelen en dat je bijna de behoefte krijgt om ze te delete...Ik hoop dat ondanks dit gevoel jullie samen er toch ook wel een vleugje humor in kunnen houden. Tot nu toe las ik de humor tussen de regels door. Had ik maar een toverstokje....

  Bernd, wat dapper dat je met rolstoel naar school bent gegaan en wat mooi om te lezen hoe je klasgenoten hebben gereageerd! Je doet het toch maar allemaal!

  Lieve groet,
  Kim Linders

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve mensen
  Wij kunnen ons enigszins inleven hoe jullie situatie is. Ondanks alles wensen wij jullie onder die moeilijke omstandigheden heel veel sterkte en doorzettingsvermogen toe. Wij zijn in gedachten bij jullie. Met een bemoedigende schouderklop voor het hele gezin, in verbondenheid en hartelijke groet van Riet en Wijnand van Bokkem.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve allemaal,

  Kerst wat zal het vreemd en dubbel voelen en ook nog opa in het ziekenhuis. Het is niet eerlijk zoveel jullie te verwerken krijgen. Ik stuur jullie zonnestralen en wil via deze weg laten weten dat ik jullie ondanks alles samen mooie momenten wens.....

  Lieve groet, Kim Linders

  BeantwoordenVerwijderen